Zomaar een heerlijk weekend

Gisteren was het beter weer dan gedacht en we bedachten op het laatste moment dat een etentje op een van onze favoriete terrassen in Den Haag wel even heel fijn zou zijn. Restaurant Mama Kelly, gelegen aan een haventje in de opkomende wijk de Binckhorst is en blijft een bijzonder plek.  Heel eerlijk, we komen er vaker, maar hebben er nog nooit binnen gezeten, We zoeken dit restaurant meestal op als het weer goed genoeg is om buiten te zitten. De kaart is er goed, of zoals ze zelf zeggen: hij is niet ingewikkeld. Je kiest er voor kip of kreeft. Beide gerechten kwamen dan ook op tafel en het was weer heerlijk. Het is er niet goedkoop, maar wil je niet in het centrum zitten, makkelijk kunnen parkeren en lekker eten op een bijzonder terras tussen de bootjes tussen de industriële panden, dan zit je er decadent fijn. Oh en… vergeet de Sticky Toffee niet te bestellen.

Vandaag was het weer nog mooier en togen we ’s ochtends op aanraden van een buurvrouw naar “Opa’s Veldje”, een recent opgeknapte speeltuin aan de Tuinluststraat in Voorburg. Smurf rende samen met P. langs alle speel- en klautermogelijkheden en dat zijn er best wat voor een buurtspeeltuin. Het is er heerlijk ruim en alles ziet er verzorgd, heel en schoon uit. Geen plastic en felle kleuren, maar hout en degelijke speeltoestellen met voldoende uitdaging voor alle leeftijden. Naast spelen op een glijbaan, schommels, klimtoestel en wip, kon Smurf zich uitleven op verschillende evenwichtsbalken, looppalen etc. Ze houdt van klimmen en klauteren dus liet ze de waterpomp  met waterbakken aan zich voorbijgaan. Ik heb zelf nog wel enorm genoten van de aanblik van een meisje van ongeveer anderhalf jaar oud, dat van haar vader lekker in de modderpoel onder aan de pomp mocht spelen. Dit resulteerde in een stralende baby, spetterend en kruipend, van top tot teen onder de modder. Zo leuk om te zien. Smurf ontdekte, na het oversteken van het enorme veld, een tokkelbaantje. De kleine heldin twijfelde even, maar zoefde daarna meerder keren van het heuveltje. P. waagde zich er ook nog even aan, maar ik heb het zelf maar bij filmen gehouden (#schijterd).  Het hele veld is omheind, dus weglopen kunnen de kinderen niet zomaar en er is voldoende picknickruimte. Dit is zeker een plek waar we vaker terug zullen komen.

Rond lunchtijd besloten we om een nieuwe zogenaamde hotspot te proberen. Minglemush laat zich het beste omschrijven als een soort foodhall met 15 foodstands, een podium, arcadehal en voldoende zitplekken om te genieten van lekker eten en drankjes  van de grote bar met een gevarieerd aanbod. Terwijl Smurf lekker speelde in het kinderhoekje, kozen P. en ik uit twee verschillende standjes voor taco’s en een hotdog.  Lekker hoor. Het was er niet heel druk, maar dat kan komen door het evenement dat buiten gaande was. Het nabijgelegen Kinderboekenmuseum organiseerde dit weekend de Kinderboekenparade met als thema “De zeven zeeën rond”. Op het hele plein naast het Centraal Station waren allerlei leuke activiteiten. Nijntje, Dikkie Dik, Dolfje Weerwolfje, zeemeerminnen en piraten liepen er in het wild rond en Smurf heeft zich laten schminken. Even twijfelde ze of ze een piraatje zou worden, maar uiteindelijk werd ze toch maar omgetoverd tot haar grote heldin Mega Mindy.

We gaan Minglemush nog een keer bezoeken op een ander, minder kindgericht, moment. Ik hoop oprecht dat het een succes gaat worden. Aan de vriendelijke medewerkers en het idee gaat het zeker niet liggen, maar het beetje loze hoekje naast het station en het inmiddels bijna leegstaande New Babylon is niet heel handig gekozen. Ik zeg, zegt het voort, en  help deze spot echt hot te worden.

Tot de volgende…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *