Culinaire kunstwerken

En toen werd het weer eens tijd voor een etentje zonder man en kind. Dit “fancy” avondje met mijn beste vriendin stond al geruime tijd op de planning, maar kwam er door omstandigheden steeds niet van. Je kent het wel. Of niet natuurlijk. Afgelopen vrijdag kwamen de drukke agenda’s eindelijk bij elkaar en wij dus ook. Het restaurant werd gereserveerd, nieuwe kleding en onmisbare laarsjes werden geregeld en daarmee kwam het met de zin meer dan goed.

We startten de avond met cocktails bij Restaurant Milú op de  Driehoekjes 15 in Den Haag. Je kan daar ook lekker eten, maar dat was het plan voor die avond niet. Cocktails moesten het zijn en Apple Martini’s en Strawberry Margarita’s werden het. Om mee te beginnen dus.

Na deze goede start konden we terecht bij het nog geen 30 meter verder gelegen HanTing Cuisine aan de Prinsestraat 33. Dit restaurant heeft een Michelinster en is hiermee één van de twee uitzonderingen in het Haagse. En wat voor een uitzondering. Op de site van HanTing Cuisine (ik mag HanTing zeggen) wordt gesproken over “kennis van 5000 jaar Chinese voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken en Westerse smaken” en “verfijnde gerechten die passen binnen de filosofie van bewust eten”,  maar ik heb er twee simpele woorden voor: overheerlijk en bijzonder.  Het is fijn dat ze de beproefde formule van het menu van de chef hanteren naast een à la Carte menu. Dat scheelt mij weer enorme keuzestress. Geef aan wat je liever niet eet en ze houden er rekening mee.

Omdat ik al een keer eerder heb mogen dineren in dit restaurant en de site en dus de foto’s al talloze keren verlekkerd aan andere mensen heb laten zien, wist ik al een beetje wat we konden verwachten. De gerechten zien er stuk voor stuk uit als kunstwerkjes en de uitleg die aan elk gerecht vooraf gaan nemen de heerlijke verrassing die elke hap weer is niet weg. Wij kozen voor het 5-gangen menu, maar je krijgt zoveel meer dan dat. Een plank met vier smaakbommetjes vooraf, drie mini-desserts bij de koffie en overheerlijke Bao (gestoomd brood met sjalotjes)  dat steeds wordt aangevuld zijn “complimentary”. Ik kan nu uitgebreid uitweiden over de gerechten, maar foto’s zeggen zoveel meer.

Mijn vriendin is nogal enthousiast als ze aangenaam verrast wordt door iets of iemand. Ik hoef dus bijna niet te vermelden dat ze de avond van haar leven had. Alles was, zonder uitzondering, even lekker en mooi. Voor mij dus dubbel genieten, want haar enthousiasme werkt nogal aanstekelijk.

Als je even snel wilt eten voor een klein prijsje, dan is HanTing niet de plek om heen te gaan, al zat er naast ons een stel dat even snel kwam genieten van twee gerechten en een goed glas wijn. Dat kan dus ook, maar voor de volledige beleving van een bijzondere (ja, daar is ie weer) avond uit in een sfeervol maar zeker niet opgeprikt restaurant dan is HanTing Cuisine een aanrader.

Onze avond was er top. En na nog een rondje cocktails bij Milú op het terras onder de warmtelampen togen we giechelend want best een beetje aangeschoten naar huis. Wanneer gaan we weer?

Tot de volgende…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *