Stiekem een beetje lente

Oh oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen. Maar wat zich achter de duinen bevindt als je je in de stad bevindt, is minstens net zo mooi. Afgelopen zondag leek de winter even ver weg. Ja, het was koud, maar doordat de wind even een dagje vrij had, leek het net lente. En mijn gezin en ik houden van lente. Dik aangekleed met jassen, dassen, mutsen en handschoenen togen we op verzoek van Smurf richting Scheveningen. De bal moest mee want ons halve jongetje wilde voetballen op het strand. En de wil van deze dame is, zeker op een dag als deze, wet. Voordat ze als een mini-Messi los kon, besloten we eerst even “op het water te lopen”. Zowel het Zuidelijk- als het Noordelijk Havenhoofd waren open, druk bevolkt met wandelaars, zeeliefhebbers en sportvissers. Op de punt van beide Hoofden staat een kleine vuurtoren dus dat was het doel. En echt, zonder een zuchtje wind en een flink zonnetje was het genieten. Onderweg, op de blokken, zagen we Aalscholvers en een paar hele schattige inimini vogeltjes. Achteraf heb ik ze opgezocht en het bleken Steenlopertjes. Logisch. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Steenlopers dus

Een heel rijtje drukdoende vissers met hun professionele gereedschap hadden het duidelijk naar hun zin in de zon en voor Smurf (en stiekem ook voor ons) was het extra leuk dat er vlak voor onze neuzen ook nog even wat werd gevangen. Geen grote vis, maar de “Haagse Harry” ging er echt even voor staan met zijn vangst.

Omdat het helder was, hadden we goed uitzicht op de “echte” vuurtoren van Scheveningen en de niet te missen Pier. De vuurtoren schijn je op woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur na een reservering te kunnen bezoeken. Dit staat het to do-lijstje, maar Smurf is pas vanaf haar vijfde verjaardag welkom, dus we moeten nog even wachten. De Pier is inmiddels ook echt weer een aanrader, met een overdekte Food Boulevard, een heus reuzenrad en het zeer kindvriendelijke restaurant Pier Zuid. Gezellige zithoekjes, prima koffie en appeltaart en een behoorlijke speelhoek voor de kleintjes. Goed toeven dus. Voor mensen met een ruime portemonnee of de gave om te sparen is het nu zelfs mogelijk om zeer bijzonder op zee te overnachten. Nieuwsgierig? Bekijk dan www.piersuites.nl.

De Pier van Scheveningen

Op het strand zelf was het eveneens druk; mensen met en zonder hond, bikers en zelfs twee dappere zwemmers, er was van alles te zien voor Smurf. Zij had echter alleen oog voor haar bal en haar linker- en rechterflank. Zelfs de oesterschelpen (helaas zonder oester zelf of de zo door mij gewenste parel) die P. uit de branding plukte konden die aandacht niet verleggen.

Mini Messi

Helaas voor haar kregen pa en ma trek en we vertrokken richting het slechtst bewaarde geheim van Scheveningen en omgeving: Simonis aan de Haven. Bij een ochtendje op het strand hoort kibbeling eten. Terwijl Smurf en P. in het zonnetje op het terras het lekkers afwachtten, scoorde ik ook nog even verse sardientjes voor het avondeten. Wel schoongemaakt uiteraard, want voor de heren en dames van Simonis een kleine moeite, voor mij die avond een groot plezier.

Ondanks het heerlijke weer waarbij de mutsen en handschoenen al snel niet meer nodig bleken, hebben we thuis het genieten nog even voortgezet. Dus… openhaardje aan en in de chillstand. Wat een lekkere zondag!

Tot de volgende…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

One thought on “Stiekem een beetje lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *