Onder de dekens

Mijn vorige blog was niet echt Haags. Sterker nog, het was er eentje in Belgische sferen. Dit keer weer geen tips uit het Haagse, maar een item met een overwegend Amsterdams accent. Wat ik hiermee bedoel wijst zich hopelijk vanzelf.

Als het even kan zorg ik er voor dat ik net iets eerder in bed lig dan P. Ik heb dan alles al gedaan: make-up verwijderd, tanden gepoetst, me even lekker opgefrist en uiteraard Smurf nog een keertje toegedekt en haar een aai over haar bol gegeven. Als ze dan nog even een tevreden knorgeluid heeft gemaakt kruip ik met mijn telefoon onder de dekens en open ik mijn favoriete apps.

LINDA.tv                                                                                                             Ik heb deze app ooit van mijn telefoon verwijderd toen het niet langer gratis was. Een paar maanden geleden zag ik op Facebook een promo-filmpje van de serie Bitterzoet voorbij komen. Omdat ik een zwak heb voor vrouwenseries besloot ik de app opnieuw te installeren en yes… er hoefde niet langer betaald te worden. Go Linda de Mol. Ik heb meteen alle bestaande afleveringen van Bitterzoet achter elkaar gekeken. Het zijn allemaal filmpjes van rond de 5 minuten dus het kijkt lekker weg. De komische serie gaat over Anne (Anniek Pheifer), Caro (Tina de Bruin) en Esmée (Jennifer Hoffman), drie dertigers uit de grote stad met en zonder kinderen. Er komen heerlijk herkenbare thema’s aan bod als de strijd tussen moeders op school over wie de beste, gezondste traktaties verzint, de generatiekloof tussen twintigers en dertigers, zieke mannen en “alledaagse” dingen als de taboes op roken, drinken en daten. Genieten en herkennen geblazen dus!

Bitterzoet. Bron: LINDA.tv

In her shoes is ook een leuke serie die inmiddels aan een tweede seizoen is begonnen. De (wisselend knappe) heren Pascal, Frank en Mike voeren iedere week een opdracht uit waarin ze in de schoenen van vrouwen moeten staan. In de eerste aflevering zelfs letterlijk. Respect voor de heren by the way, want ik loop zelf ook niet al te charmant op hakken hoger dan 6 cm. Verder wagen ze zich aan het harsen van allerlei lichaamsdelen, passen ze bruidsjurken, lakken ze hun nagels en kruipen ze in de huid van een paardenmeisje. Het onderlinge commentaar is grappig en zelf heb ik een lichte voorkeur voor de uitgesproken Frank die zijn hoofd op een positieve manier niet mee heeft voor vrouwenzaken.

Er zijn nog een aantal leuke series die ik toch iedere week weer even bekijk. Fred van Leer (Leer van Fred) die in de kledingkast van de gewone vrouw duikt en de vrouwen en hun kleding van ongezouten commentaar voorziet is een topper. Verder is het uit het LINDA. magazine bekende item STOM! vaak erg grappig. Een serie waar ik bijna niet openlijk van durf toe te geven dat ik er erg om moet lachen is Keeping up with the Balkjes. Amanda Balk (bekend voor wie ooit nog stiekem naar de Gouden Kooi heeft gekeken), haar zus Danielle en BFF Kasia gooien iedere week hun hele hebben en houden op het net en hebben het inmiddels al twee seizoenen ver geschopt dus er zullen meer mensen zijn die graag kijken. Ze fillen, botoxen en liften zich een slag in de rondte, Amanda krijgt een dikke auto van haar rijke Griekse vriend omdat ze een jaar is gestopt met roken en de dames zijn te volgen tijdens de voorbereidingen van het nu al over de top huwelijk van Amanda. Ik hoop dat we hiermee van mogen meegenieten in het volgende seizoen. Eerlijk, het zijn geen meiden waar ik mee bevriend zou zijn, want ik ben veel te gewoontjes. Ik heb geen opgespoten lippen, mijn billen zijn niet opgevuld en ik heb een baan (waar ze hun geld mee verdienen behalve met een wekelijkse bijdrage op LINDA.tv, geen idee). Grappig en op hun manier charmant zijn deze dames wel.

Keeping up with the Balkjes. Bron: FunX.nl

YouTube                                                                                                             Op de YouTube-app kun je je, mits je een account hebt, abonneren op diverse kanalen. Een paar keer per week kijk ik wel even op het kanaal van de Tonight Show met Jimmy Fallon. Jimmy is de host van deze dagelijkse show op Amerikaanse zender NBC. Op YouTube worden de grappigste clips uitgezonden en ik hou er van. De interviews geloof ik meestal wel, maar Jimmy speelt de meest vergezochte spelletjes met bekende gasten en ik geloof dat ik nu alles wel heb bekeken, zo verslavend zijn deze filmpjes. Vooral Box of Lies is zo grappig. Jimmy en de bekende tegenstander kunnen elkaar uitsluitend in het gezicht zien want de rest van het lichaam wordt afgeschermd. Om de beurt pakken ze een willekeurige doos uit een stapel waar een onzinnig item in zit. Ze beschrijven elkaar wat er in de doos zit en mogen de waarheid spreken of liegen. Louter gebaseerd op gezichtsuitdrukking moet de ander raden of er in de doos zit wat wordt beschreven. Jimmy doet dit zo grappig en ook zijn gasten gaan hier zo in op dat het mij in ieder geval niet snel verveelt en ik regelmatig hardop lachend in bed lig. Een aanradertje!

Als laatste een YouTube vlogger van eigen bodem die ik echt even moet noemen, Nienke Plas. Nienke vlogt meestal vanaf de bank en heeft het over de meest uiteenlopende, maar vaak herkenbare onderwerpen. Het is een mooie dame om te zien, dus fijn om naar te kijken, ze kan zingen en ze is duidelijk intelligent (al moet ik haar heel soms grappige spreek- en/of stijlfouten vergeven). Het is moeilijk duidelijk te maken waarom ze zo grappig is en waarom ik naar haar blijf kijken. Nienke heeft platte humor, maar ze zegt recht voor z’n raap wat ik vaak denk op een open, eerlijke en charmante manier.

Foto geplaatst met toestemming van Nienke zelf. Wat een topper!

Ik ga nu Smurf een aai over haar bol geven, tanden poetsen etc. en dan voor het slapen gaan lekker even filmpjes kijken. Veel kijkplezier en voor straks welterusten.

Tot de volgende (Haagse tips)…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *