Mega Toby

Voordat Smurf er was verafschuwde ik echt alles wat met Studio 100 te maken had. En nog steeds zijn er typetjes die van mij echt niet hoeven. Bumba mogen ze door een leeuw in zijn eigen circus laten opvreten, Piet Piraat mogen ze onder zijn eigen Scheve Schuit door kielhalen en aan de haaien voeren en Kabouter Plop mag worden achtergelaten in een diep donker bos vol wilde dieren in de hoop dat hij nooit meer wordt gevonden.

Op het kinderdagverblijf worden er naast een leuke wekelijkse muziekles ook andere kinderliedjes gedraaid. Net als thuis komt daar het olifantje in het bos voorbij, loopt datzelfde olifantje ook af en toe op de stoep en staat in de hondenpoep en kan Smurf in de Manenschijn met gebaren en al met veel gevoel voor drama opvoeren. Ook de bekende Studio 100 klassiekers worden er niet geschuwd en zo kwamen de dames van K3 in ons leven. En waar ik voorheen echt helemaal niets met de dames had, moet ik nu bekennen dat ik nu net zo hard meezing en -dans. Ook de televisieshows en musicals worden met regelmaat opgezet, zolang het maar de 2.0 versie is met Josje, de favoriet van mijn dochter. Zo langzamerhand vindt ze de 3.0 versie met de nieuwe, jonge, verse K3-tjes steeds leuker. Ik moet bekennen dat ik dat een klein beetje jammer vind omdat ik me qua leeftijd meer kon identificeren met vooral Karen en Kristel. Dat ze hun korte rokjes en zoete meisjesliedjes aan de wilgen hebben gehangen kan ik gezien die leeftijd dan ook wel weer begrijpen. We voeren de showtjes hier thuis nog steeds graag op “Alle kleuren van de regenboog” en “Alice in Wonderland” op, maar “10.000 Luchtballonnen” en “Kusjessoldaten” zijn eigenlijk net zo leuk.

Er is echter sinds een paar maanden 1 grote heldin voor Smurf. Als haar wordt gevraagd wat ze later wil worden dan is het antwoord zonder twijfel “MEGA MINDY”. Alle shows en liedjes kent ze uit haar hoofd. Als ze televisie mag kijken moet er een show van deze superheldin in het roze op en in de auto zit ons mega-kind zogenaamd mee te sturen wanneer “Megamobiel” langskomt op Spotify. Ik heb tegenwoordig zelfs een afspeellijst met de naam “Mega Mindy”.

Met Mega Mindy is er echter een geheime liefde in mijn leven gekomen. Want naast een vrouwelijke held, een grappige opa en oma en een irritante commissaris, is er een mannelijke held: agent Toby. Zonder dat hij het weet verandert hij af en toe in Mega Toby en echt, wat staat dat superheldenkostuum hem goed. Acteur Louis Talpe is met recht een lekker ding. Hij schijnt in Goede Tijden Slechte Tijden te hebben gespeeld, maar ik ben midden in seizoen 4 afgehaakt dus ik heb hem er nooit in mogen bewonderen. Eerlijk gezegd vraag ik me af of hij in die serie net zoveel indruk zou hebben gemaakt. Ik zou toch het blauwe stoeipakje met zilveren broekje, de smeulende blikken en het sexy superheldenloopje missen denk ik.

Foto: William Rutten – MAS Management

(Mega) Toby is smoorverliefd op Mega Mindy (ik voel een liedje aankomen) en kijkt haar dan smachtend aan. En heel soms, voor eventjes, gaat mijn fantasie dan met me op de loop. Er komen geen nieuwe shows of afleveringen meer want zowel Mindy als Toby hebben hun superheldenkostuums bij het grofvuil gezet, maar zolang Smurf de herhalingen wil blijven kijken, kijk ik maar al te graag met haar mee. Met dank aan Studio 100. En oh ja, P. weet ervan.

Tot de volgende…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *