Blog away

Terwijl Smurf lekker even voor de televisie zit uit te rusten van het samen bakken van cupcakes, begin ik maar eens aan mijn tweede blog. Afgelopen week had ik naar aanleiding van mijn eerste verhaaltje drie bezoekers. Wel DRIE hele bezoekers! Stiekem ben ik best een beetje trots. Afgelopen week ben ik me eens wat meer gaan verdiepen in wat (wel) mag en (niet) kan tijdens het bloggen en onderhouden van een site. Ik heb begrepen dat het aardig is om, wanneer je schrijft over bijvoorbeeld een leuke lunchplek of restaurant, de desbetreffende gelegenheid even te vragen of ze het leuk vinden om in een blog terecht te komen. Afgelopen week heb ik respectievelijk een verrassend restaurant en een relaxte lunchplek bezocht en beide keren werd er enthousiast gereageerd toen ik ze over mijn hagelnieuwe site vertelde. “Blog away” was de strekking, dus hier mijn tips voor een date zonder en met kind.

Barbèq – Warme Braziliaanse sferen in het koude Nederland                                                      Ik heb een menukaartenfetish wat betekent dat ik voor de voorpret ga en altijd vooraf een menukaart online bekijk als ik weet dat ik een restaurant ga bezoeken. Heel eerlijk, ik werd niet meteen dolenthousiast toen ik de menukaart van restaurant Barbèq bekeek toen mijn man P. voorstelde om hier te gaan eten. Wat een kleine kaart! Men kan er kiezen uit welgeteld 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 nagerechten en een handvol snacks (Brazilian streetfood). Naast bovengenoemde fetish heb ik ook vaak last van keuzestress in restaurants, dus ik besloot het een kans te geven. En ik heb geen spijt gehad. Op de natte, gure woensdagavond voor kerst werden we verwelkomd door de eigenaresse in het kleine, maar gezellige restaurantje. Ze liet ons de kaart zien en vertelde dat er naast de wisselende vaste kaart een specialiteit van de dag werd geserveerd. P. heeft na zijn voorgerecht van grote garnalen met palmhart zitten smullen van dit speciale gerecht van gerookt rundvlees in een zwarte bonensaus. Mijn spiesjes met allerlei kleine schaaltjes bijpassend lekkers gevolgd door een langzaam gegaarde, enorme steak waren eveneens heerlijk. Voor het dessert moeten we zeker nog een keer terug want de bijzondere caipirinha bij binnenkomst vult al behoorlijk. We hebben het nu bij 1 cocktail gelaten, maar ook hiervoor willen we nog een keer op herhaling en dan gaan we zeker voor een assortiment Brazilian streettfood. De gastvrije eigenaresse nam de tijd om even met ons te kletsen en vertelde over haar leven, het restaurant en uiteraard over Brazilië. Wat een hartelijk mens. Wat een fijn restaurant! http://www.barbeqforkandcork.nl

Aan de Tafel – Lekker lunchen in het oude centrum van Voorburg                                              Vanochtend was een vrije ochtend. Thank god voor de kerstvakantie. P. moest werken en serveerde Smurf en ondergetekende een lekker ontbijtje op bed. Smurf vroeg, zoals bijna iedere dag wel een keer, wanneer ze haar vriendje S. weer eens zou zien. Daarop bedacht ik dat het inderdaad wel gezellig zou zijn om zijn moeder (en toevallig ook mijn beste vriendinnetje) een appje te sturen: “Lunchen met de kinderen? Bij Aan de Tafel in Voorburg? Half 1?” Het antwoord kwam snel: Gezellig!” Vriendinnetje en ik zijn altijd op zoek naar plekken waar wij als mama’s relaxt kunnen zitten met de kinderen in direct zicht. Onze kinderen zijn allebei nog jong dus we willen ze niet te ver weg wanneer wij zitten te eten/kletsen/wijnen. Ik herinnerde me van een lunch met collega’s eerder dit jaar dat Aan de Tafel een leuk, overzichtelijk kinderhoekje heeft dus ik reserveerde snel een tafeltje naast dit hoekje. Het was een gezellige middag met overheerlijke broodjes. Er is veel keuze dus het enige nadeel is dat de ruim bemeten broodjes er voor zorgen dat 1 broodje ruim voldoende is. We hadden er liever 5 willen eten. Ze doen naast het heerlijke beleg nog iets goed en dat is de enkele dikke plak brood (wit of zuurdesem) in plaats van het irritante broodje inclusief “bovenkantje”dat bij mij in ieder geval of blijft liggen of net niet voldoende belegd is. Goed gedaan! Voor de kinderen zijn er lekkere gewone boterhammen met zoet of hartig beleg. Smurf krijgt thuis nooit chocopasta, dus tijdens zo’n lunchfeestje mag het een keertje. De lunch eindigde extra feestelijk omdat er een fanfare door het oude centrum heen marcheerde. We hebben voor het naar huis gaan nog even op een hoempaversie van Sky on fire van de Handsome Poets staan dansen. Een zeer geslaagde lunch. http://www.aandetafel.nl

Ik hoop dat ik voor wat inspiratie heb kunnen zorgen. Tot de volgende…

Maaike

Delen mag...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *